Blog

Avrupa Konutları Matematik Özel Ders

Ben Mustafa Hoca; 19 senedir Avrupa Konutları Matematik Özel Ders sayfasında bu bölgedeki öğrencilere bire bir destek veriyorum. Avrupa Konutları çevresinde ders saatini ve ulaşımı pratik hale getirmek öğrenciler için büyük rahatlık sağlıyor. İlk dersten itibaren farkı siz de göreceksiniz.

Avrupa Konutları Matematik Özel Ders Videosu

Dersi Yakından Tanıyın

Bu video ornek videodur. Daha cok video icin buraya tiklayarak YouTube sayfamizi inceleyin.

Avrupa Konutları'nda Matematik Başarısına Giden Yol

Merhaba, ben Mustafa Hoca. 19 yıllık öğretmenlik tecrübemle Halkalı, Güneşli ve Avrupa Konutları bölgesinde matematik eğitimi veriyorum. Avrupa Konutları Matematik Özel Ders programımızla çocuğunuzun akademik başarısını birlikte inşa ediyoruz. Bu bölgede yıllardır ders vermenin verdiği avantajla, hem öğrenci profilini hem de ailelerin beklentilerini yakından tanıyorum.

Eğitimde başarının temeli, doğru zamanda doğru müdahaleyi yapabilmektir. Matematik ezberlenerek geçilecek bir ders değil; tüm sınavlarda karşımıza çıkan analitik düşünme becerisidir. Birçok veli bana "Çocuğum matematikten nefret ediyor" diyerek geliyor. Oysa sorun matematikte değil, öğrencinin yaşadığı boşluklarda. Bu boşluklar zamanında doldurulmadığında, her yıl bir öncekinin üzerine eklenerek büyüyor. Ben derslerime sadece formül aktaran biri olarak değil, öğrencinin o formülü neden kullandığını kavramasını sağlayan bir mentör olarak başlarım. Bir soruyu çözmek yetmez; o sorunun arkasındaki mantığı görmek gerekir.

İlk dersimizde öğrencinin mevcut durumunu analiz ediyorum. Hangi konularda eksiği var, hangi konularda güçlü, matematikle arası nasıl, sınav kaygısı düzeyi ne kadar? Bu tespitten sonra kişiye özel bir plan oluşturuyoruz. Her öğrencinin öğrenme hızı ve tarzı farklı; bu yüzden standart bir program yerine ihtiyaca yönelik bir yol haritası çiziyoruz.

Avrupa Konutları Matematik Özel Ders programımızla ilk dersten itibaren farkı göreceksiniz. Her ders 60 dakika sürüyor. Bu süre boyunca öğrencinin dikkati dağılmadan maksimum verim almayı hedefliyoruz. Online ders sistemimizin kalitesini test etmek için 20-30 dakikalık ücretsiz deneme dersi alabilirsiniz; bu deneme dersini sadece online olarak yapıyoruz. Deneme dersi, hem öğrencinin benimle çalışıp çalışamayacağını görmek hem de sistemimizi tanımak için iyi bir fırsat.

Tüm Avrupa Konutları Matematik Özel Ders ücretlerine ve avantajlı paketlerimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ücretlendirme konusunda şeffaf bir politikamız var; sürpriz masraflar veya gizli ücretler yok.

Güneş D.

Güneş D.

Birkaç Derste 18 Net 11 Eylül 2024

"İkinci dönemde ders almaya başladık. Netlerimiz birkaç dersten sonra artmaya başladı. Kızım 2024 LGS sınavında 18 net yaptı."

★★★★★
Emre G.

Emre G.

85 Puanla Yüksek Lisans 18 Kasım 2024

"Yüksek lisans için 80 üstü almam gerekiyordu. Mustafa Hocamın nokta atışı soru tahminleri ve taktikleri işe yaradı. 85 aldım!"

★★★★★
Canan Y. (Veli)

Canan Y. (Veli)

Mantık Muhakeme Kazanımı 28 Mayıs 2025

"Yeni nesil sorulara hazırlık için erken davranmak istedik. Mustafa Hoca'nın mantık muhakeme öğretme tarzı çok başarılı."

★★★★★
Zeynep U.

Zeynep U.

Ekrandan Güçlü Anlatım 18 Kasım 2024

"Online dersten verim alamayız diye düşünüyorduk ama Mustafa Hoca ekrandan bile konuları harika anlatıyor."

★★★★★
Esra G. (Veli)

Esra G. (Veli)

İlk Sınavda 95 02 Kasım 2025

"Okul sınavlarından düşük alıyordu, Mustafa Hoca ile tanıştıktan sonra ilk sınavdan 95 aldı. Mutluluğunu tarif edemem."

★★★★★
Berçin U.

Berçin U.

Ezberden Kalıcı Bilgiye 05 Mart 2025

"Dersleri sadece o anki üniteyi kavratmak için anlatmaz, hayatın her alanında kullanılacak şekilde işler. Kalıcı bilgiye dönüştü."

★★★★★
Tuna S.

Tuna S.

Okuldan Gelen Güven 25 Ağustos 2024

"Mustafa hoca bizim okuldan hocamızdır. Hep bana her konuda yardım ediyor. Adam gibi adamdır. 19 net yaparak 489 puan aldım."

★★★★★
Hakan D. (Veli)

Hakan D. (Veli)

Ekrandan Dikkat Toplayan Hoca 15 Eylül 2023

"Online derse başta mesafeliydik ama Mustafa Hoca ekran başından bile çocuğun dikkatini o kadar iyi topluyor ki hayran kaldık."

★★★★★
Gamze Ö.

Gamze Ö.

Geometride Kör Noktadan Çıkış 12 Nisan 2025

"Geometri sorularını hep boş bırakırdım. Mustafa Hoca ile çalıştıktan sonra geometriden de net çıkarmaya başladım. Çok memnun kaldım."

★★★★★
Selami R. (Veli)

Selami R. (Veli)

Öğretmenin Ötesinde Koçluk 02 Ekim 2023

"Kızımın üniversite sınavı hazırlığında en büyük şansı Mustafa Hoca oldu. Sadece bir öğretmen değil, aynı zamanda çok iyi bir eğitim koçu."

★★★★★
Sevcan N.

Sevcan N.

20 Netle Gelen Atama 15 Temmuz 2024

"Matematik yüzünden atanamıyordum. Mustafa Hoca ile sıfırdan başladık, 20 nete çıktım ve sonunda atandım. Hayallerime kavuştum."

★★★★★
Elif S.

Elif S.

Geometriyi Fulleyen Bakış 05 Ekim 2025

"Geometri görme işidir derlerdi, göremiyordum. Mustafa Hoca bakış açımı değiştirdi. AYT'de geometriyi fulledim."

★★★★★
Asya Berr

Asya Berr

İkiye Katlanan Netler 07 Mart 2024

"7-8 ile başlayan deneme netlerim 17-18 kadar ulaştı artık rahat 15-16 yapıyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum."

★★★★★
Zerrin Ç.

Zerrin Ç.

Problemi Çözen Teknikler 18 Mart 2024

"Problemler konusunu asla yapamazdım. Mustafa Hocamın Teknikleri ile artık soru kaçırmıyorum. KPSS sürecindeki en büyük şansım."

★★★★★
Tanem A.

Tanem A.

4 Ayda 18 Net 10 Kasım 2024

"Sınava 4 ay kala tanıştık. Hızlandırılmış bir programla beni sınava hazırladı. 18 net yaparak hedeflediğim puanı aldım."

★★★★★

Halkalı ve Güneşli Bölgesinde Yerel Eğitimci Avantajı

İstanbul gibi büyük bir şehirde eğitimde en büyük sorun trafikte kaybedilen zaman ve enerjidir. Bir eğitimcinin derse yorgun gelmesi, o derin verimi doğrudan etkiler. Ben ağırlıklı olarak Halkalı, Güneşli ve Avrupa Konutları bölgesinde ders verdiğim için ulaşım stresini ortadan kaldırıyorum. Bir dersten diğerine saatlerce yolculuk yapmak zorunda değilim; bu da enerjimi tamamen öğrenciye ayırmamı sağlıyor.

Çocuğunuz okuldan yorgun döndüğünde enerjisini yollarda harcamamalı. Bölgeyi ve öğrenci profilini iyi tanıyan bir eğitimciyle çalışmak, ders programlarının esnekliği ve sürdürülebilirliği açısından büyük konfor sağlar. Masaya oturduğumuzda tüm enerjimizi matematiğe odaklıyoruz. Bölgedeki okulların müfredatlarını, sınav sistemlerini ve öğrencilerin tipik zorlandığı noktaları biliyorum. Bu yerel bilgi, daha hedefli bir eğitim sağlıyor.

Bölgedeki ailelerin eğitim bilinci yüksek. Velilerimiz çocuklarının sadece notlarını değil, zihinsel gelişimini de önemsiyor. Bu bilinçle hareket eden ailelerle çalışmak bizim için keyifli. Avrupa Konutları'nın güvenli ortamı, ders kalitesini de doğrudan etkiliyor. Öğrencinin kendini güvende hissettiği bir ortamda öğrenme daha kolay gerçekleşiyor. Bölgedeki yaşam standartları, eğitime ayrılan bütçe ve zaman da bu süreci destekliyor.

İlkokul ve Ortaokul: Temeli Sağlam Atmak

Velilerime her zaman şunu söylerim: Bir öğrenci ilkokul ve ortaokulda analitik düşünme yetisini kazanırsa, lise yıllarında sürekli özel derse ihtiyaç duymaz. Avrupa Konutları Matematik Özel Ders çalışmalarımızda sadece MEB müfredatını öğretmekle yetinmiyoruz. Müfredat bir çerçeve, ama hedefimiz o çerçeveyi doldurmanın çok ötesinde.

Daha derin bir hedefimiz var: Öğrencinin analitik zekasını ve şekilsel bağlantı kurma yeteneğini geliştirmek. 5, 6 ve 7. sınıflarda bu altyapıyı sağlam kurduğumuzda, öğrenci 8. sınıfta LGS'nin yeni nesil soruları karşısında bocalamaz. Bu sorular artık ezberle çözülebilecek türden değil; öğrencinin düşünmesini, sorgulamasını gerektiren bir formatta.

Halkalı bölgesinde ilkokul matematik özel ders alan öğrencilerimiz, erken yaşta problem çözmeyi öğrenip liseye hazır bir şekilde ilerliyor. İlkokulda matematik korkusu oluşmadan önce yapılan çalışmalar, ileriki yıllarda büyük bir avantaj sağlıyor. Öğrenci matematiği "zor bir ders" olarak değil, "çözmeyi sevdiği bir etkinlik" olarak görüyor. Bu algı değişimi, gelecekteki tüm akademik yaşamı etkiliyor.

Ortaokul yıllarında karşılaşılan en büyük sorun, konuların birbirini takip etmesi ve bir konudaki eksiğin diğerini etkilemesi. Örneğin kesirler konusunda zorlanan bir öğrenci, oran-orantı ve yüzde konularında da zorlanıyor. Bu zinciri kırabilmek için önceki konulardaki boşlukları tespit edip doldurmak gerekiyor. Bu tespiti yapabilmek için de tecrübeli bir göz şart.

Lise, YKS ve Yetişkin Sınavlarında Hazırlık

Sınavların isimleri değişse de, aşmanız gereken engel her zaman matematik. 19 yıllık tecrübemle bu alanda şu kademelerde hizmet sunuyorum:

YKS (TYT-AYT): YKS ve 10. sınıfta TYT'nin hız gerektiren problem mantığını oturtuyoruz. Bu yıllarda öğrenci hem okul müfredatını takip ediyor hem de sınav formatına alışıyor. 11. sınıf ve sonrasında ise AYT'nin limit, türev, integral konularını kalıcı olarak öğreniyoruz. Halkalı TYT matematik özel ders arayan öğrencilerimiz bu süreçte netlerini düzenli olarak artırıyor. TYT'de hız ve doğruluk dengesi kritik; bu dengeyi kurabilmek için sürekli pratik ve doğru teknikler gerekiyor.

DGS, KPSS ve ALES: Zamanın en büyük düşman olduğu bu sınavlarda, öğrenciyi gereksiz formüllere boğmuyorum. Sayısal mantık sorularının püf noktalarını, hızlı çözüm yollarını ve turlama taktiğini öğretiyorum. Bu sınavlarda soruların tamamını çözmek mümkün değil; önemli olan bilinenleri hızlı ve doğru çözmek. Öğrenciye hangi sorulardan kaçması gerektiğini, hangi sorularda zaman harcamaması gerektiğini de öğretiyorum.

YÖS: Her üniversitenin kendi yaptığı bu sınav, YKS'den çok farklı. Sınavın büyük kısmı IQ ve şekil dizisi sorularından oluşuyor. Bu soruları en kısa sürede çözmeyi antrenman ediyoruz. YÖS sınavı için özel bir hazırlık gerekiyor; standart lise müfredatından farklı bir mantık işliyor. Bu nedenle bu sınava girecek öğrencilere özel bir program uyguluyorum.

Eğitim Koçluğu ve Öğrenci Yaklaşımı

İyi bir eğitmen sadece formül anlatan kişi değildir. Üniversite yıllarımdan bu yana dershanelerde, Milli Eğitim'de ve üniversitede görev aldım. Kurumsal yapıların öğrenciyi tek tipleştirdiğini gördüğüm için, kendi Avrupa Konutları Matematik Özel Ders programımı oluşturdum. Her öğrenci biricik; aynı yöntemi herkese uygulamak en baştan hatalı bir yaklaşım.

Eğitim koçluğu formasyonum sayesinde, öğrencilerime sadece matematik değil; sınav stresi yönetimi, haftalık planlama ve motivasyon desteği de sunuyorum. İlk dersimizde öğrencinin karakterini ve öğrenme tarzını analiz ediyorum. Bu analiz olmadan doğru müdahaleyi yapmak mümkün değil. Öğrenci hangi konularda panik oluyor, hangi konularda kendine güveniyor, soru gördüğünde ilk tepkisi ne oluyor? Bunları tespit etmek, sonraki süreç için yol haritası çiziyor.

Öğrenci sağ beyin mi, sol beyin mi odaklı? Hangi yöntemle daha kolay öğreniyor? Görsel materyallerle mi, soyut ifadelerle mi, somut örneklerle mi? Bu analize göre masadaki dili öğrencinin anlayacağı seviyeye çekiyorum. Kimi öğrenci şekille anlar, kimi sayıyla, kimi de hikayeyle. Her öğrencinin anahtarı farklı; önemli olan o anahtarı bulmak.

Yüz Yüze ve Online Ders Seçenekleri

Derslerimizi evinizin huzurlu ortamında yüz yüze alabileceğiniz gibi, bölgedeki sessiz mekânlarda da yapabiliyoruz. Öğrencinin ders yapacağı ortamın sakinliği, başarının önemli bir parçası. Dikkatin dağılacağını bildiğim ortamlarda ders yapmayı tercih etmiyorum.

12 yıllık online eğitim tecrübemle ZOOM üzerinden oluşturduğum sistem, yüz yüze dersten farksız verim sağlıyor. Dijital kalem ve PDF ekran paylaşımıyla en zorlu geometri veya problem sorularını anında çözüyoruz. Online derslerin en büyük avantajı zaman tasarrufu ve esneklik. Yoğun tempolu aileler veya mesai saatleri kısıtlı yetişkin öğrenciler için bu esneklik büyük bir kolaylık.

Yoğun çalışma saatleri olan yetişkin öğrenciler veya lise son sınıf öğrencileri için Halkalı online matematik özel ders seçeneği büyük kolaylık sağlıyor. İhtiyacınıza göre en uygun yöntemi seçebilirsiniz. Bazı öğrencilerim haftanın bazı günleri yüz yüze, bazı günleri online ders alıyor. Bu hibrit model de mümkün.

İlk Dersin Önemi ve Doğru Karar

İnternette arama yaptığınızda birçok eğitimci profili görebilirsiniz. Herkes kendini en iyi şekilde tanıtıyor. Ancak sağlıklı bir Avrupa Konutları Matematik Özel Ders kararı vermek için şunu öneriyorum: Asla sadece telefonda verilen "Hallederiz" gibi sözlere itibar etmeyin. Telefon görüşmesi ile 60 dakikalık bir ders arasında dağlar kadar fark var.

Karar vermeden önce hocanızla mutlaka bir ilk ders yapın. Bir eğitimcinin öğrenciyle iletişimini, konuları ne kadar sadeleştirebildiğini, sabrını ve anlatım tarzını ancak o ilk 60 dakikada görebilirsiniz. Çocuğunuz masadan "Ben artık matematiği anlayabiliyorum" diyerek kalktığında, doğru yerde olduğunuzu anlarsınız. Eğer ders sonunda böyle bir his oluşmuyorsa, o hoca sizin için doğru match olmayabilir.

İlk ders aynı zamanda bir analiz seansıdır. Öğrencinin hangi konularda eksik olduğunu, öğrenme stilini ve matematikle ilişkisini burada tespit ediyoruz. Sonraki dersleri bu analize göre planlıyoruz. Bu nedenle ilk dersi bir "tanışma" olarak değil, ciddi bir başlangıç olarak görüyorum.

Başarı Hikayeleri ve Referanslar

Yıllar içinde Avrupa Konutları bölgesinden yüzlerce öğrenciyle çalıştım. LGS'de Türkiye sıralamasına girenler, YKS'de ilk 5000'e girenler ve DGS, ALES'te yüksek puanlar alan yetişkin öğrenciler var. Ancak benim için en büyük başarı, sıralama ya da puan değil; matematiği sevmeyen bir öğrencinin bu dersi keyifle çözer hale gelmesidir.

Bir velimizin mesajını hiç unutmam: "Oğlum matematiğe hiç giremezdi, sizinle çalıştıktan sonra sürekli matematik sorusu çözüyor." Bu tarz dönüşler, yapılan işin gerçek karşılığı. Öğrencinin derse bakış açısının değişmesi, başarıyı da beraberinde getiriyor. Motivasyon arttıkça, çalışma isteği de artıyor. Bu pozitif döngü, başarının temelini oluşturuyor.

Referanslarımız hakkında daha fazla bilgi için referans sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Geçmiş öğrencilerimizin başarıları, gelecekteki başarılarınızın göstergesidir. Referanslarımda göreceğiniz tek şey yüksek puanlar değil; öğrencilerin matematiğe olan bakış açısının değişmesidir.

Çocuğunuzun veya kendi akademik geleceğiniz için profesyonel bir süreç başlatmak istiyorsanız, benimle iletişime geçebilirsiniz. Avrupa Konutları Matematik Özel Ders programımız hakkında bilgi almak ve 20-30 dakikalık ücretsiz deneme dersi talep etmek için buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Gelin tanışalım, öğrencinin ihtiyaçlarını birlikte değerlendirelim.

Ders anlatım tarzımı ve çözüm taktiklerimi görmek isterseniz, YouTube kanalıma buradan ulaşabilir, yüzlerce ücretsiz ders videosunu izleyebilirsiniz. Bu videolar, benim nasıl anlattığımı ve soruları nasıl çözdüğümü görmeniz için iyi bir fırsat.

Sıkça Sorulan Sorular

8. sınıfın eylül ayında başlamak en idealdir. Ancak 7. sınıftan, hatta 6. sınıftan erken başlayan öğrencilerimiz LGS'de çok daha rahat oluyor. Temel zayıfsa ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi; 19 yıllık deneyimle söylüyorum, son 3 ayda temel kurmaya çalışmak hem öğrenciyi hem veli yoruyor.
Ders ücretleri; ders süresi (60 veya 90 dakika), ders sıklığı ve seçilen pakete göre değişmektedir. Paket alımlarında anlamlı indirimler uygulanmaktadır. Güncel ücretler için ücretler sayfamızı inceleyebilir ya da WhatsApp'tan direkt sorabilirsiniz.
Bu tamamen girmek istediğiniz liseye bağlı. Fen lisesi için 18-20 net, Anadolu lisesi için 12-16 net, diğer liseler için 8-12 net genellikle yeterlidir. Ancak hedefi yüksek tutmak her zaman daha iyidir; 20 hedefleyip 17 yapmak, 12 hedefleyip 10 yapmaktan çok daha iyi sonuç verir.
Her iki yöntem de etkilidir ve benim sistemimde ikisi de aynı kaliteyi sunar. Yüz yüze dersler İstanbul Avrupa yakasında öğrenci evinde yapılır. Online dersler Zoom üzerinden ekran paylaşımıyla işlenir, kayıt imkânı vardır. Türkiye'nin farklı şehirlerinden pek çok öğrencim online derslerle fen lisesini kazandı.
Evet, yetişebilir — ama bunun için doğru plan ve gerçekçi bir takvim şart. Okulda 50-60 alırken benimle çalışarak LGS'de 15-18 net yapan çok sayıda öğrencim oldu. Sihir değil; eksik temeli hızlıca kapatmak, yeni nesil soru mantığını öğretmek ve motivasyonu canlı tutmak. İlk derste çocuğun mevcut seviyesini değerlendirip size dürüst bir yol haritası sunuyorum.
Eylül-Şubat döneminde haftada 2 ders idealdir. Mart-Haziran döneminde, yani sınava yaklaştıkça, haftada 3 derse çıkılabilir. Her dersin yanı sıra günlük 45-60 dakika düzenli bireysel çalışma da şarttır. Sadece özel derse güvenip evde çalışmayan öğrencilerde istenen ilerlemeyi göremiyorum.

Bilgi almak için iletişime geçin

Öğrencinizin durumunu, çalışma düzenini ve ihtiyacını birlikte değerlendirebiliriz.