Türkiye’nin En İyi Özel Ders Sitesine Hoş Geldiniz

Özel Ders Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

04.05.2022
3.023

Bu yazımızda Özel Ders Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler ile ilgili aklınıza takılan sorulara yer verdik. Son zamanlarda eğitim sisteminin içinde bulunan değişimler, yeni müfredat düzenleri ile özel derskavramı gelişmeye başlamıştır. Her yaş grubundan insan öğrenci için özel dersler ayrı bir öneme sahip olmaktadır. İsterseniz okul takviyesi için isterseniz üniversite sınavı için her dersten destek alınması eğitime artı bir katkı olarak görülmektedir. Tabi her durumda olduğu gibi bu özel dersler içinde de bilinmesi gereken belli başlı stratejiler ve önemli konular bulunmaktadır. Sizlere özel dersin inceliklerini ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlatabiliriz.

Özel Ders Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Öğretmen ve öğrenci ilişkisi önemlidir. Özel ders kavramı öğrencinin ve öğretmenin baş başa kaldığı bir ders işleme tekniğidir. Bu sebeple öğretmen ve öğrenci arasındaki enerjinin yüksek olması, öğrencinin öğretmene ısınması ve onu sevmesi gerekmektedir.

Branşında iyi ve anlatma kabiliyeti yüksek biri öğretmen olmalıdır. Ders içinde anlatılan konunun tam hakimi olmak önemlidir. Öğretmen konumunda olan kişinin de branşında uzman ve gelecek her soruya ayrıntılı olarak cevap vermeye hazır olması gerekmektedir.

Ders çalışılacak ortama ekstra önem verilmelidir. Genellikle ev ortamında özel dersin işlenmesi sağlanır. Bu sebeple sessiz, sakin, temiz ve rahat bir ortamın ders için ayarlanması önemlidir. Sıcaklık da bir etkendir ve normal hava şartlarına uygun düzeyde tutulması gerekmektedir. Sıcak havanın uyku getirdiği unutulmamalıdır.

Bilinenin aksine iyi olunan derslerin üzerine daha çok düşmek gerekmektedir. Toplum içinde genel düşünceye göre öğrencilerin zayıf olduğu noktalarda ders alması gerektiğine inanılmaktadır. Bu konuda söylenebilecek en iyi cevap iyi derslere önem verilmesi olacaktır. Bu şekilde hem iyi anlaşılan derslerde tam puan alınacak kadar bilgiye sahip olunması sağlanacak hem de meslek seçiminde en doğru adımın atılması mümkün olacaktır.

Saatlerin uzun tutulmaması ve öğrencinin kaldırabileceği kadar ders yoğunluğu ile özel ders verilmesi tavsiye edilmektedir. Uzun saatler boyunca tek bir ders için çalışan bir beyin kısa sürede sıkılacak ve öğrenme kabiliyetini zayıflatacaktır. Bir öğrencinin kapasitesini aşan zorlukta ve fazla miktardaki sorular ya da konu anlatımları da uygun değildir.

SON SÖZ

Özel Ders almadan önce bilinmesi gerekenler

Kısacası, öğrenciyi tanımlayan ve herkes için ayrı düzenlenebilecek bir program ile özel derslerin işlenmesi gerekmektedir.

Özel ders talebi

Özel ders almak veya Özel Ders almadan önce bilinmesi gerekenleri öğrenmek isterseniz benimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca Youtube Kanalıma Buradan ulaşabilir, abone olabilirsiniz

Ders Paketinizi Oluşturun
Ders Talep Formu
ETİKETLER:
Whatsapp
Mustafa TOPAL
Mustafa TOPAL
Merhaba ?
Size nasıl yardımcı olabiliriz?