Blog

Matematik Özel Ders-LGS-DGS-ALES-TYT-YÖS

İstanbul’da 19 yılı aşkın birikimimle Matematik Özel Ders-LGS-DGS-ALES-TYT-YÖS sayfasında öğrenci evinde bire bir ya da Zoom üzerinden ders anlatıyorum. Sınavların ortak yanını da ayrı ayrı beklentilerini de aynı masada toparlayıp öğrencinin yolunu sadeleştiriyorum. İlk dersten itibaren farkı siz de göreceksiniz.

Matematik Özel Ders-LGS-DGS-ALES-TYT-YÖS Videosu

Dersi Yakından Tanıyın

Bu video ornek videodur. Daha cok video icin buraya tiklayarak YouTube sayfamizi inceleyin.

Profesyonel LGS, DGS, ALES, KPSS, TYT, YÖS Öğretmeni

Kaliteli bir Matematik Özel Ders-LGS-DGS-ALES-TYT-YÖS arayışındaysanız doğru kapıyı çaldınız. Ben Mustafa Hoca; 19 yıldır ilkokul sıralarından üniversite hazırlığına, LGS'den YÖS'e kadar her seviyede öğrenci yetiştiriyorum. Bu uzun yıllar bana net bir şey öğretti: Matematikte başarı doğuştan gelen bir yetenekten değil, konuyu doğru anlama biçiminden doğar. Korkuyu bir kenara bırakıp mantığı kavrayan her öğrenci ilerlemeye başlar. Yani aramızdaki tek fark seviye değil, izlenen yol ve stratejidir.

Derslerimi online ZOOM üzerinden ya da öğrencinin evinde yüz yüze yürütüyorum; her seans 60-90 dakikalık birebir bir çalışma olarak ilerliyor. Birebir olmasına çok önem veriyorum, çünkü tüm dikkatim tek bir öğrencide. Onun nerede takıldığını, hangi adımı atlayarak hataya düştüğünü anında görüp orada durabiliyorum. Kalabalık bir sınıfta gözden kaçan o küçük boşluklar, birebir derste hemen ortaya çıkıyor.

Vicdanıyla çalışan, öğrencisinin emeğini ve velinin bütçesini gözeten bir yol arkadaşıyım. Söz verdiğim şeyin arkasında dururum, yapamayacağımı da baştan açıkça söylerim. Ücretler ve indirimli ders paketleri hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ela S. (Veli)

Ela S. (Veli)

98 Ortalama Sonu Gururu 30 Mayıs 2024

"Kızımın sene sonu ortalaması 98 geldi! Mustafa Hocamla çalışmak onun için büyük bir şans oldu, matematiği sevdirdiniz."

★★★★★
Samet Y.

Samet Y.

Sözelden Mantık Çözücüye 15 Ekim 2024

"Sözelci olduğum için matematik benim için kâbustu. Mustafa Hocam sayesinde mantık sorularını bile çözmeye başladım."

★★★★★
Fatih L.

Fatih L.

Kutu Tekniğiyle Mimarlık Kapısı 30 Ocak 2024

"Problemler konusu kabusumdu. Mustafa Hocamın 'Kutu Tekniği' ile artık problem kaçırmıyorum."

★★★★★
Berfin T. (Veli)

Berfin T. (Veli)

Mantıkla Aşılan Yeni Nesil 22 Ekim 2023

"Yeni nesil sorulara geçişte kızım çok zorlanıyordu. Mustafa Hoca'nın temelden alıp mantığını kavratmasıyla artık soruları korkmadan çözüyor."

★★★★★
Güneş D.

Güneş D.

Birkaç Derste 18 Net 11 Eylül 2024

"İkinci dönemde ders almaya başladık. Netlerimiz birkaç dersten sonra artmaya başladı. Kızım 2024 LGS sınavında 18 net yaptı."

★★★★★
Zeynep A.

Zeynep A.

Umutla Gelen Üniversite 12 Eylül 2023

"Mezuna kalmıştım, umudum yoktu. Mustafa Hoca ile disiplinli bir program yaptık. Osmangazi Endüstri'yi kazandım. İyi ki varsınız hocam."

★★★★★
Kaan P. (Veli)

Kaan P. (Veli)

Ağlamaktan Hevese 02 Eylül 2023

"Eskiden matematik ödevlerini yaparken ağlardı, şimdi kendisi hevesle yapıyor. Mustafa Hocam oğluma yapabileceğini gösterdi."

★★★★★
Zeynep U.

Zeynep U.

Ekrandan Güçlü Anlatım 18 Kasım 2024

"Online dersten verim alamayız diye düşünüyorduk ama Mustafa Hoca ekrandan bile konuları harika anlatıyor."

★★★★★
Poyraz B.

Poyraz B.

4 Yıllık Yolculuk 06 Ekim 2025

"Mustafa hocadan 4 senedir özel ders almaktayım. Ben şu anda iyi biryerlerdeysem o da Mustafa hocanın beni çalıştırıp gazlaması sayesindedir."

★★★★★
Deniz M.

Deniz M.

Netlerini İkiye Katlayan Geçiş 05 Mart 2025

"Hemşirelikten geçiş yapmak istiyordum, puanım yetmiyordu. Mustafa Hocam sağ olsun netlerimi ikiye katladık. Çok teşekkürler."

★★★★★
Ömer G.

Ömer G.

20 Doğruyla Bitiş 11 Eylül 2025

"Dersleri çok eğlenceli hale getiren çok iyi bir hoca. Mustafa hoca sayesinde 2025 LGS sınavında matematikte 20 doğru yaptım."

★★★★★
Sakine K. (Veli)

Sakine K. (Veli)

Birebirin Hızlı Etkisi 12 Ocak 2025

"Kızım dersaneye gidiyordu ama verim alamıyorduk. Mustafa Hoca ile birebir derse başladıktan sonra deneme netleri hızla arttı. Çok teşekkürler."

★★★★★
Sema Y. (Veli)

Sema Y. (Veli)

5. Sınıfta Atılan Temel 12 Nisan 2025

"Temeli sağlam atmak için 5. sınıfta başladık. İyi ki Mustafa Hoca ile yollarımız kesişmiş. Disiplini ve çocukla iletişimi harika."

★★★★★
Cem B.

Cem B.

Saniyeye İnen Mantık Süresi 28 Şubat 2025

"Sayısal mantık sorularını çözmem dakikalar sürüyordu. Şimdi saniyeler içinde hallediyorum. Mustafa Hoca farkı!"

★★★★★
Derya P. (Veli)

Derya P. (Veli)

Sağlam 7. Sınıf Temeli 10 Haziran 2024

"Sene boyunca gösterdiği ilgi ve alaka için Mustafa Hocama çok teşekkür ederim. Temelimizi çok sağlam attık, 7. sınıfa hazırız."

★★★★★

İlk Derste Farkı Nasıl Hissedersiniz?

Okulda otuz, kırk kişilik sınıflarda öğretmenin her çocuğa ayrı zaman ayırması fiziksel olarak imkânsız. Bir öğrenci konuyu tam kavrayamadığında sınıf ilerlemeye devam ediyor ve o boşluk kapanmadan üstüne yeni konular biniyor. Geride kalmak çoğu zaman yeteneksizlik değil, bilgiyi sindirecek vaktin olmamasıdır. Matematik, üst üste binen bir yapıdır; bir tuğla eksik konduğunda duvarın tamamı sallanır.

19 gözlemlediğim gerçek şu: Her öğrencinin içinde açığa çıkmayı bekleyen bir kapasite var. Benim işim o kapasiteyi görünür kılmak. Bunu yapabilmek için önce öğrencinin nasıl öğrendiğini anlamam gerekiyor; kimi görerek, kimi yazarak, kimi sesli tekrarla daha hızlı kavrıyor. İlk birkaç derste öğrencinin öğrenme tarzını, dikkat süresini ve hangi konuda tıkandığını tespit edip ona özel bir yol haritası çıkarıyorum.

İyi bir Matematik Özel Ders-LGS-DGS-ALES-TYT-YÖS, öğrencinin yıllardır "yapamıyorum" dediği bir soruyu birlikte adım adım çözdüğümüzde anlamını bulur. Çoğu zaman o soruyu çözünce "demek bu kadar basitmiş" diyor. İşte o an, korkunun yerini güvenin aldığı andır ve gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Velilerle de düzenli iletişim halinde olurum. Çocuğun hangi konuda ilerlediğini, nerede hâlâ desteğe ihtiyacı olduğunu açık yüreklilikle paylaşırım. Çünkü öğrencinin gelişimi yalnızca ders saatiyle sınırlı değil; evde verilen küçük destekler ve doğru çalışma alışkanlıkları da bu sürecin ayrılmaz parçasıdır.

Matematik Özel Ders Kapsamı ve Hangi Seviyelerde Ders Veriyorum?

Sunduğum Matematik Özel Ders hizmeti iki şekilde ilerliyor. Benimle yüz yüze çalışmak isteyenler için öğrencinin evinde, ZOOM üzerinden çalışmak isteyenler için ise canlı görüntülü derslerimiz var; ikisi de 60-90 dakika sürüyor. Bunun yanında ekibimizdeki alanında uzman diğer matematik hocalarından da online ders alabilirsiniz. Avrupa yakasında müsait olduğum birçok bölgeye bizzat gidiyorum. İlk dersimiz ücretlidir; çünkü o ders boşa geçmez, öğrencinin kişilik yapısını, öğrenme tarzını ve eksiklerini analiz ettiğimiz verimli bir başlangıçtır.

Seviye konusunda kapım herkese açık. LGS, TYT, DGS, ALES ve YÖS sınavlarına hazırlanan öğrencilerle birlikte ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine de ders veriyorum. Ortaokulda 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıf öğrencileriyle çalışıyorum.

Lise tarafında ise 9. sınıf, 10. sınıf, 11. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerine destek veriyorum. Yani küçük yaşta sağlam bir temel atmak isteyen bir ilkokul öğrencisi de, sınav arifesinde net yükseltmek isteyen bir lise son öğrencisi de aynı ciddiyetle ele alınır.

Yeni Nesil Sorular Neden Artık Korkutmuyor?

MEB ve ÖSYM'nin son yıllarda öne çıkardığı yeni nesil sorular, çok sayıda öğrenciyi ve veliyi tedirgin ediyor. Uzun metinli, günlük hayattan örnekli ve birden fazla işlem gerektiren bu sorular ilk bakışta gözü korkutuyor. Oysa mesele sorunun zorluğu değil, ona doğru gözle bakmayı öğrenmektir. Tüm öğrencilerimi Matematik Özel Ders-LGS-DGS-ALES-TYT-YÖS sayesinde bu soru tipine adım adım alıştırıyorum.

İşin sırrı, soruyu okurken verilenleri ve istenenleri ayırt etmek, gereksiz ayrıntıyı eleyip matematiksel ilişkiyi yakalamaktır. Matematik Özel Ders çalışmalarımızda öğrenci bu okuma alışkanlığını kazandığında, uzun bir metnin aslında iki üç satırlık bir denkleme indiğini görüyor. LGS, TYT, DGS, ALES ve YÖS'te karşınıza çıkan bu sorular, mantığı çözüldüğünde "ben bunu neden zor sanmışım" dedirtir.

Bu yüzden derslerde yalnızca sonucu değil, soruya nereden ve nasıl başlanacağını öğretiyorum. Çünkü gerçek beceri, tanımadığı bir soruyla karşılaşan öğrencinin paniğe kapılmadan ilk adımı atabilmesidir. Bu refleks kazanıldığında yeni nesil sorular korku kaynağı olmaktan çıkıp puan kaynağına dönüşüyor. Soruyu parçalara ayırıp her parçaya ayrı bakmayı öğrenen öğrenci, en uzun metinde bile boğulmadan ilerliyor.

Sınav Odaklı Çalışma: Her Sınavın Kendi Yolu Var

Sınav odaklı bir Matematik Özel Ders-LGS-DGS-ALES-TYT-YÖS planında her sınavın kendine özgü bir karakteri olduğunu bilmek gerekir; aynı çalışma yöntemi her sınavda işe yaramaz. YKS için trigonometri, türev, integral ve limit gibi konulara ağırlık verirken; KPSS'de problem çözme teknikleri ve sayısal mantık öne çıkar. DGS ve ALES'te temel matematikten başlayıp ileri düzeye doğru planlı bir ilerleme kurarız. Çocuklar için MEB müfredatına, yetişkinler için ÖSYM sistemine uygun ayrı programlar uyguluyorum.

Sınav odaklı çalışmanın püf noktası, zamanı doğru yönetmektir. Bir öğrencinin tüm konuları aynı derinlikte bilmesi şart değildir; hangi konunun kaç soru getirdiğini, hangisinin kısa sürede kazanılabileceğini bilerek plan yapmak gerekir. Ben de her öğrenci için sınava kalan süreye göre bir öncelik sıralaması çıkarıyorum.

Yetişkin öğrencilerimde durum biraz farklı ilerliyor. Çalışan ya da uzun süredir matematikten uzak kalmış bir DGS, ALES veya KPSS adayının önce eski bilgilerini tazelemesi, sonra yeni soru tiplerine alışması gerekir. Bu öğrencilere zaman zaman cesaret vermek de işin önemli bir parçası; çünkü "ben bu yaştan sonra matematik yapamam" düşüncesi en büyük engeldir ve onu kırdığımızda yol hızla açılır.

LGS, TYT ve AYT Matematik Çalışması

LGS Matematik çalışmasında önce temel sağlamlaştırılır, ardından yeni nesil soru mantığı oturtulur. TYT hazırlığında da kapsamlı bir konu tekrarı yapılır ve soru çözme hızı geliştirilir. AYT tarafında ise türev ve limit ağırlıklı ileri düzey konuların üzerine gidilir. Hedef her zaman aynı: Öğrencinin sınav günü tanıdık olmadığı bir soruyla bile baş edebilmesi.

Matematik Özel Dersin Hayata Yansıyan Faydası

Matematikte ilerleyen öğrencilerin diğer derslerde de toparlandığını yıllardır görüyorum. Bunun sebebi tesadüf değil; matematik soyut düşünme yeteneğini, neden-sonuç ilişkisi kurmayı ve sabırlı olmayı öğretiyor. Bir problem çözen çocuk aslında karşısına çıkan herhangi bir engeli parçalara ayırıp adım adım aşmayı da öğreniyor. Bu, sınav salonunda kalmayan, hayatın her alanına taşınan bir beceridir.

Birebir öğretimin en büyük gücü, her şeyin öğrencinin hızına göre ayarlanmasıdır. Zayıf kalınan konular tespit edilir, gerekirse iki üç sınıf geriye gidilip temel yeniden kurulur ve üzerine sağlam bir şekilde inşa edilir. Eksik bırakılan bir konu zamanla büyür; bugün küçük görünen bir boşluk birkaç ay sonra koca bir engele dönüşebilir. Ama o konu doğru zamanda ele alındığında sorun olmaktan tamamen çıkar.

Bir öğrencinin matematikten korkmayı bırakıp kendine güvenmeye başlaması, bana göre alınabilecek en değerli sonuçtur. Notlar zaten arkasından geliyor. Özgüveni yerine gelen öğrenci derse isteyerek oturuyor, soru çözmekten kaçmıyor ve başarı yavaş yavaş bir alışkanlığa dönüşüyor.

Ücretlendirme ve İndirimli Ders Paketleri

Ücretler birkaç etkene göre şekilleniyor. 19 yıllık tecrübenin getirdiği bir kalite var ve bu kalite ders verimini doğrudan etkiliyor. Dersin yüz yüze mi yoksa online olarak mı yapılacağı da bir başka belirleyici. Ayrıca tek ders yerine paket tercih eden öğrencilere indirimli ders paketleri sunuyorum; böylece düzenli çalışmak hem daha verimli hem de daha ekonomik hale geliyor.

Bir aile için en büyük endişe, ödenen ücretin karşılığını alıp alamayacağıdır. Bu yüzden ilk dersten itibaren öğrencinin gelişimini somut olarak görmenizi sağlamaya çalışırım. Düzenli çalışan bir öğrencinin netlerindeki artış, harcanan emeğin ve bütçenin neden değerli olduğunu kendiliğinden gösterir.

Kaliteli bir Matematik Özel Ders, harcanan paranın değil, kazanılan zamanın ve özgüvenin yatırımıdır. Yanlış öğrenilen bir konuyu sonradan düzeltmek, baştan doğru öğrenmekten çok daha zahmetlidir. Güncel ücretleri ve paket seçeneklerini incelemek için ücretler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Öğrenci ve Veli Yorumları

"Mustafa Hoca, oğlumun matematik bilgisini geliştirdi ve sınavlarda daha başarılı olmasına yardımcı oldu." — Elif Demir (Berk Demir'in annesi), İstanbul

"Mustafa Hoca'nın yöntemleri sayesinde matematiği anlamaya başladım." — Elif Nur Yıldırım, Gaziantep (Online)

"Kızımın matematiği sevmesini sağladı ve notları arttı. Ne kadar teşekkür etsek azdır." — Ayşe Erdem (Selin Erdem'in annesi), İstanbul

Dersler ve ücretler hakkında detaylı bilgi almak için iletişim sayfamı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca YouTube kanalıma abone olarak ücretsiz matematik içeriklerine ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Evet, tüm bu sınavlar için birebir matematik özel dersi veriyorum. 19 yıllık deneyimimde LGS'den YÖS'e, TYT'den ALES'e kadar pek çok farklı sınavın matematik bölümünde öğrencilerimi başarıya taşıdım. Her sınav için ayrı strateji ve müfredat uygulanmaktadır.
Kısmen evet. Örneğin TYT ve DGS müfredatı büyük ölçüde örtüşür. Benzer şekilde LGS ve ortaokul müfredatı iç içedir. Ancak AYT ve ALES gibi içerik olarak farklılaşan sınavlara aynı anda çalışmak verimsiz olabilir. Hangi sınavlara hazırlandığınızı söylerseniz birlikte bir strateji oluşturabiliriz.
Genel bir kılavuz: LGS için 8. sınıf başı (tercihen 7. sınıf), TYT/AYT için 11. sınıf başı, DGS için sınav tarihinden 8-10 ay önce, ALES için 4-6 ay önce, YÖS için 8-10 ay önce. Temel matematik bilgisi ne kadar zayıfsa bu süreyi uzatmak gerekir.
İkisi de etkilidir. Yüz yüze dersler İstanbul Avrupa yakasında öğrenci evinde yapılır ve anlık geri bildirim avantajı sunar. Online dersler yer ve zaman esnekliği sağlar, kayıt imkânı vardır. Şehir dışındaysanız veya yoğun çalışıyorsanız online çok daha pratik. Karar veremiyorsanız ücretsiz tanışma dersiyle her iki formatı da deneyimleyebilirsiniz.
Evet, kesinlikle. Her yeni öğrenciye ilk tanışma dersi ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu derste öğrencinin mevcut seviyesini değerlendiriyor, hedeflerini öğreniyor ve dürüst bir yol haritası sunuyorum. Bize ve sisteme güven duymadan ücretli derse başlamanızı doğru bulmuyorum.
Tüm referanslar ve LGS başarı belgeleri referanslarımız sayfasında mevcuttur. Öğrenci ve veli yorumları gerçek isimler ve fotoğraflarla paylaşılmıştır. LGS başarı tablomuzda ise resmi sınav sonuçlarına dayanan net ve puan bilgileri yer almaktadır.

Hizmet Verdiğimiz Bölgeler

İstanbul Avrupa yakasında öğrenci evinde yüz yüze, tüm Türkiye'ye online matematik özel ders. Bölgenize tıklayın:

BaşakşehirBakırköyBeşiktaşŞişli / MecidiyeköyHalkalıNişantaşıBahçelievlerBahçeşehirYeşilköy / Florya / AtaköyAtakentAvrupa Konutlarıİstanbul Dışı Online Ders

Bilgi almak için iletişime geçin

Öğrencinizin durumunu, çalışma düzenini ve ihtiyacını birlikte değerlendirebiliriz.